Дизниленд ќе отвори „Земја на војна на ѕвездите“

Во рамките на Дизниленд на Флорида, во 2018 година ќе биде отворена „Земјата на војна на ѕвездите“ или „Star Wars Land“.

Овој проект е дел од планот на Дизни за проширување на овој парк. Во меѓувреме „Земјата на автомобилите“ е во процес на изработка, а ќе биде поставена на јужниот дел од паркот.

Целиот проект за проширување на Дизниленд со нови содржини, се очекува да биде завршен во 2018 година.