Ракометната ѕвезда Наумче Мојсоски на прием кај градоначалникот Бакрачески

Македонската ракометна звезда Наумче Мојсоски, денес беше примен од градоначалникот Бакрачески. Градоначалникот Бакрачески во име на градот домаќин на македонскиот репрезентативец му врачи пригоден подарок и признание за официјален амбасадор на Гимназијадата 2014, која во Охрид ќе се одржи од 8 – 10 мај.

Мојсоски истакна дека, ова титула му причинува огромна радост и се надева дека со неговото присуство ќе придонесе за популаризација на спортот кај средношколската младина. Градоначалникот Бакрачески подвлече дека Охрид како домаќин ќе направи се, манифестација да помине на највисоко ниво, а младите спортисти да понесат пријатни спомени од целиот настан.

На гимназијадата ќе се натпреваруваат околу 1000 ученици, поделени во шест спортски дисциплини: фудбал, футсал, ракомет, кошарка, одбојка и атлетика.

Gimnazijada_Naumce_Mojsoski_4851 Gimnazijada_Naumce_Mojsoski_4853