Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани на Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (,,Службен  весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 1 мај 2014 година (четврток), Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. 

 Истовремено,  Министерството за  труд и социјална политика на сите граѓани во Република Македонија им го честита  Денот на трудот.