245 години од раѓањето на Лудвиг ван Бетовен

Денес се навршуваат 245 години од раѓањето на еден од највлијателните композитори на сите времиња, Лудвиг ван Бетовен.

Во негова чест, Google денес постави интересна игра во која може да се подредат измешани делови од неговите најпознати композиции.

Покрај ова, Google има свој Doodle музеј од своите анимации, игри и цртежи кои привлекуваат огромен интерес кај посетителите.

WebOhrid

фото: google