Расчистување на ул. „Петрино”

РЕ „Механизација” при ЈП „Охридски Комуналец” по aна комунална инспекција вршеше расчистување на дива депонија на ул. „Петрино” после објектот на Дооел „Евергрин енерџи”.

FotorCreated-6

„Подигнати големи количини на градежен, градинарски, кабаст и комунален отпад. Оваа депонија, како и предходните е направена од страна на несовесни граѓани и покрај апелите на ЈП „Охридски Комуналец” до граѓаните да го депонираат отпадот на местата одредени за тоа и во термините наменети за истото.“- велат од претпријатието.

image-25d679701a3036246dbd249d452a73804635c337b7e437735479f283a6079a97-V