Во Охрид одржан Интернационалниот фолклорен фестивал „Плетенка”

Викендов, во Центарот на градот на бината кај Чинарот, во организација на КУД „Охриѓанка”, a во соработка со „Езерска разгледница” беше одржан Интернационалниот фолклорен фестивал „Плетенка”.

На фестивалот учествуваа групи од Бугарија меѓу кои Женски хор ,,Плетеница” од Бугарија, Фолклорна група „Гергана” од Бугарија”, Група за афтентичен фолклор од Бугарија како и групи од Турција.