Утре ќе се одбележи денот на АХВ и Светскиот ден на храната

Под мотото “Блиску до природата поблиску до традицијата”, Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Македонија, утре, сабота, 15.10.2016 година ќе го одбележи Денот на Агенција за храна и ветеринарство и Светскиот ден на храната.

Настанот ќе се одржи од 12,00 до 14,00 часот во холот на Веро центар (Џамбо) во Скопје.