Писмо: Преголемите пожари со кои се соочува Р.Македонија и другите балкански држави

ЕКОЛОШКО-ЗАШТИТЕН СТРУЧЕН ИЗВЕШТАЈ ВЛИЈАНИЕТО НА ШУМИТЕ ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ПОШИРОКО НА БАЛКАНОТ ПОВОД: Преголемите пожари со

повеќе...

Писмо: Проблемот со Дивата депонија во Струшкиот дел, нејзиниот постанок и влијание врз животната средина

ОБРАЌАЊЕ Повод: Дивата депонија во Струшкиот дел, нејзиниот постанок и влијание врз животната средина. Почитувани претставници на Централната власт на

повеќе...

Искористување на европските фондови во интерес на заштита на природните вредности на Република Македонија

Во интерес на еколошката, економската и туристичката развојна иднина на Југозападниот регион и Западна Македонија, во периодот од 2000-2004 год.

повеќе...

Мирен граѓански Протест против непринципиелните политики на плоштадот „Св. Климент Охридски”

После повеќегодишно континуирано обраќање, со граѓански претставки, граѓански иницијативи, барања, апели, обраќања, повици до надлежните институции и субјекти, внатре и

повеќе...