Екологистот Наумоски со свое обраќање по повод секојдневните појави на земјотреси во Охридскиот регион

По повод, повеќе неделните земјотреси што се чувствуваат во сливното подрачје на Охридското езеро, и кои кај граѓаните и туристите

повеќе...

Отворено писмо: Очекуваме Египќанец/ка да биде на добитна комбинација на листата за советници на ВМРО-ДПМНЕ Охрид

Египќаните од Охрид, како втора по бројност етничка заедница, основано положуваат големи надежи дека Египќанец или Египќанка ќе се најде

повеќе...

Писмо: Ден на рибари во Охрид без рибари и охридска риба

Како претседател на Здружение на рекреативни риболовци „Св. Апостол Петар“ од Охрид должен сум да реагирам на Одлуката на организаторите

повеќе...

Додевски: Извидници ќе ја спасуваат ДЗС (Дирекција за Заштита и Спасување)

Деновиве во охридските портали, имавме прилика да прочитаме дека: “Осумнаесет учесници од девет балкански држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија,

повеќе...