Охрид SOS: Примитивизам и беззаконие дивеат низ НП Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за активно управување од

повеќе...

Наумоски: 22 Март е голем еколошки ден, кога треба да им се посветиме на водените ресурси на Земјината Планета

Почитувани граѓани на Р. Македонија, почитувани припадници на политичките партии, независно од својата национална припадност, НВО-и, јавни државни или локални

повеќе...

Охрид СОС: Општина Охрид го протуркала проектот „Медитеранска плажа во Лагадин“ замаскиран како поставување урбана опрема!

Фрапантно и отворено незаконско однесување од страна на државните институции и покрај официјалниот приговор против градење медитеранска плажа што го

повеќе...

Писмо: Еколошка заштита на источниот брег на Охридското Езеро

Почитувани граѓани на Охрид, Струга и Дебрца почитувани претставници на централната власт од РМ, почитувани претставници на локалните власти на

повеќе...