Комуналец од Кичево изведува градежни активности на тротоарите во Охрид

Во шпицот на летната туристичка сезона, надлежните работат на тротоарот на булеварот „Туристичка“, на потегот од улицата „Јане Сандански“ до

повеќе...

Пронајдена и отстранета рибарска мрежа при снимање на сцени од WebOhrid Aquatic

Како што веќе знаете, минатиот викенд WebOhrid започна самостоен проект WebOhrid Aquatic, со кој ве водиме во подводниот свет на Охридското

повеќе...

Неуморно продолжуваат градежните активности во ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Неуморно продолжуваат градежните активности во ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, со цел учениците да имаат подобро катче, поудобен престој и поквалитетна

повеќе...

Бесплатни здравствени прегледи на стари лица во Охрид и Дебрца

Денес се заокружуваат активностите кои се реализираа во рамки на одбележувањето на Неделата на грижа за стари лица во организација на

повеќе...

Се работи на приклучоци на новоизведената фекална канализација на ул. „Илија Смически“- Лескоец

ЈП „Нискоградба“ Охрид – изминатиов период активно работи на овозможување приклучоци на новоизведена фекална канализација на ул. „Илија Смически’’ во

повеќе...