МД „Илинден“ – Тирана достави барање до претседателот Илир Мета за ревидирање на Законот за заштита на малцинствата

Македонското друштво „Илинден“ – Тирана и неговиот огранок за Голо Брдо, доставија барање до албанскиот претседател Илир Мета, во кое

повеќе...

Советниците од опозицијата бараат разгледување на одлуките за Плаошник и Студенчишко блато

Денес советниците од СДСМ, ВМРО-НП, ЛДП и НСДП, поднесоа барања до градоначалникот на општина Охрид, Никола Бакрачески и до претседателката на

повеќе...