Основните училишта играа баскет по повод Интернационалниот ден на спортот за развој и мир

Денес во рамките на училишните спортски лиги и во чест на Интернационалниот ден на спортот за развој и мир, Сојузот

повеќе...

Објавен јавен повик за изградба на 150 типизирани игралишта за баскет

Согласно донесената одлука на седница на Владата на Република Македонија на 12 Октомври оваа година, Агенцијата за млади и спорт

повеќе...