Се реконструираат улиците во стариот дел на Охрид

Согласно програмата на Секторот за комунален развој, сообраќај и патишта, деновиве започна реконструкција на улицата „ Коста Абраш“. Поради изведувањето

повеќе...

Интензивно тече проектот за ентериерно уредување во Музејот на Робевци во Охрид

Во рамките на проектот кој е дел од програмата на Владата за обнова на поставките во музеите низ Република Македонија,

повеќе...

Утре ќе биде промовирана Студијата за интегрирана заштита на старото градско јадро

Во Куќата на Уранија, утре со почеток во 11:oo часот ќе биде промовирана Студијата за интегрирана заштита на старото градско јадро

повеќе...

Интегрирана заштита на старото градско јадро во Охрид, според искуствата од Каен, Франција

Денеска пред Законодавно-правната комисија на Собранието на Република Македонија, на расправа е предлог-законот за изменување на Законот за прогласување на

повеќе...