Плакета за ОУ „Христо Узунов“ за придонес во аматерскиот документарен филм

На 27-28.10.2017 год. се одржа 25-от Интернационален фестивал на аматерски (непрофесионален) документарен филм – CAMERA 300 во Битола. На истиот,

повеќе...

Упис за тренерски курсеви за добивање на УЕФА Б, УЕФА А и Национална Ц лиценца

Центарот за Едукација на Фудбалската Федерација на Македонија објавува упис за добивање на тренерски дипломи и лиценци, и тоа за

повеќе...

Охриѓанецот Климент Махоски е еден од најдобрите дипломирани студенти на УКИМ

На денешната свеченост ректорот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ додели награди и пофалници на најдобрите дипломирани студенти. Меѓу наградените

повеќе...

Тренерите на клубовите од Првата лига мора да поседуваат УЕФА ПРО Диплома

Тренерската Организација и Центарот за Едукација при Фудбалската Федерација на Македонија информираат дека согласно Правлиникот за лиценци (дозволи) за работа

повеќе...

Педагошки факултети само на јавните универзитети, студентите што ќе се запишат ќе имаат стипендија

Педагошките факултети во иднина ќе се основаат само на јавните универзитети, сите факултети ќе имаат усогласени студиски програми и усогласени

повеќе...