Груевски: Стартува Законот за отпис на долгови од придонеси за социјално осигурување

Во сабота стартува Законот за отпис на каматите за долгови од придонеси за социјално осигурување, најави премиерот Никола Груевски при

повеќе...

Груевски: Продолжува отписот на долгови – мерка што Владата ја вети и ревносно ја спроведува

Околу 14 милиони евра е досегашниот износ на отпишани долгови, а 8.200 граѓани ги исполнуваат законските услови за оваа мерка.

повеќе...

Спасов: Во Охрид има повеќе од 90 позитивни одлуки на отпишани долгови досега

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, заедно со вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, во текот на вчерашниот

повеќе...

Од понеделник граѓаните ќе можат да ги доставуваат барањата за отпис на долгови

Министерството за финансии го објави јавниот повик за еднократен отпис на долгови на најранливите категории, а од понеделник граѓаните ќе

повеќе...