ММДЧП бара привремената влада на Македонија да спречи формирање на коалиција СДСМ/ДУИ и да објави датум за нови избори

Согласно Уставот на Република Македонија, Македонското меѓународно движење за човекови права бара од привремената влада на Македонија да спречи доделување

повеќе...

Македонското друштво „Илинден“ – Тирана, започна кампања „Горе главата – Изјасни се дека си Македонец!“

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана, започна кампања „Горе главата – Изјасни се дека си Македонец!“ „Илинден“ ги повикува сите Македонци

повеќе...

Презентација за зачувување на автохтоните сорти овошја на подрачјето на Илинска – Плакенска Планина

Еколошкото друштво „Грашница“, Охрид во рамките на проектот „Поврзување на луѓето со природата – зајакнување и вмрежување на граѓанските здруженија

повеќе...