Градоначалникот Бакрачески ќе учествува на глобалниот состанок на градовите со езера

Градоначалникот нa Охрид, Никола Бакрачески ќе учествува на Третиот глобален состанок на официјалните делегации на членките на Европската мрежа на

повеќе...

Овозможена легализација на дивоградби за индивидуални куќи покрај природните езера

На иницијатива на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, Лилјана Затуроска, Нола Исмајлоска Старова и Драган Данев, во Собранието на Република

повеќе...

Усвоени измените на Законот за туристичка дејност предложени од пратениците Николоски и Василевски, со кои се регулира дејноста на кајчарите

Како резултат на интензивните контакти со граѓаните, како и координацијата со локалнатасамоуправа, Министерството за економија и Пазарниот инспекторат, се дојде

повеќе...

Охрид ќе учествува на Фестивалот на европските езера во Италија

Делегација на општина Охрид предводена од градоначалникот, Никола Бакрачески, ќе учествува на Шестото издание на Фестивалот на европските езера што

повеќе...

Во тек е пријавување за полагање на испит за рибочувари и за вршење стопански риболов

Се известуваат сите заинтересирани лица кои сакаат да се пријават за полагање на испит за добивање уверение за рибочувар и/или

повеќе...

Работилници во општините Охрид и Дебрца: „Наводнување и заштеда на вода со цел адаптирање кон климатските промени“

Во тек е проектот Рационална употреба на вода за земјоделие во сливот на Охридското Езеро финансиран од CEPF (Critical Ecosystem

повеќе...

Состојбата во Македонија по обилните врнежи од дожд

Битолски регион Во текот на вчерашниот ден заради превентива од поголеми поплавувања и нанесувања по обемни матријални штети во општина

повеќе...

Македонија како земја на езера и квалитетно вино промовирана на саемот за туризам во Утрехт, Холандија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот според програмските активности за 2015 година од месец јануари започнува со промовирање на

повеќе...