Активности на „Јавна хигиена“ при ЈП „Охридски Комуналец“

Екипите на „Јавна хигиена“ при ЈП „Охридски Комуналец” вчера започнаа со чистење на ул. „Железничка” и ул. „15ти Корпус”, бидејќи заврши

повеќе...

Груевски: Комплетно се подобрува железничката инфраструктура во земјава

Железничката станица во Прилеп заедно со Железничката во Скопје ќе бидат целосно обновени до крајот на годинава, најави премиерот Никола

повеќе...

Се расчистува речното корито на река Сушица и се расчистува ул. „Железничка“

По добиен налог од Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици при општина Охрид, ЈП „Охридски Комуналец“ пристапи кон расчистување

повеќе...

Реконструкција на 10 железнички станици на коридор X

Започнa реализацијата на проектот за рехабилитација, надградба и реконструкција на железничките станици долж пан-европскиот коридор 10, вклучувајќи го и кракот

повеќе...