Откриени измами и мигранти, запленети девизи, алкохолни пијалоци, фалсификати и друго

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија три измами, еден обид за нелегален влез на патници и повеќе обиди

повеќе...

Зголемена наплата на приходи, запленети девизи, облека, модни додатоци, фалсификати и друго

Со унапредување на системот за селективни контроли, односно со нивно правилно насочување, во претходниот период царинските контроли беа намалени, а

повеќе...

Запленети девизи, марихуана, цигари, мобилни телефони, фалсификати и друго

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија еден обид за криумчарење марихуана и повеќе обиди за криумчарење разна стока,

повеќе...

Спречен обид за шверц на 2,7 килограми марихуана на ГП Ќафасан, откриена измама

На 9 октомври 2016 година на граничниот премин Ќафасан, при спроведување на редовна царинска контрола, царинските работници спречија обид за

повеќе...