Во тек се градежните активности околу санацијата на фудбалското игралиште во Волино

Градоначалникот на Општина Дебрца, Игор Трајкоски беше во работна посета во село Волино каде што се одвиваат градежни активности околу

повеќе...

Се градат трибини на спортското игралиште во ОУ „Св.Климент Охридски“

По налог на Локалната самоуправа градежната оператива на ЈП „Градски Гробишта” – Охрид започна со реализација на проектот за изведба

повеќе...

Свечено пуштено во употреба повеќенаменското игралиште во Трпејца

Со свечена пригода, денес, беше ставено во употреба повеќенаменското игралиште кое е во рамки на основното училиште во Трпејца. Вредноста

повеќе...

Ставено во употреба реконструираното детско игралиште кај „Студенчишта“

Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески и амбасадорката на Р. Германија во Р. Македонија, Кристине Д. Алтхаузер, денес официјално го ставија

повеќе...

Германска поддршка за реконструкција на детското игралиште кај каналот „Студенчишта“

Со потпишување на договор за финансирање помеѓу градоначалникот Никола Бакрачески , амбасадорката на Сојузна Република Германија во Република Македонија Н.Е.

повеќе...

Отворено спортско игралиште во Подмоље

На пригодна свеченост и со финален фудбалски натпревар, вечерва во охридското село Подмоље беше ставено во употреба повеќенаменското спортско игралиште

повеќе...