Основните училишта играа баскет по повод Интернационалниот ден на спортот за развој и мир

Денес во рамките на училишните спортски лиги и во чест на Интернационалниот ден на спортот за развој и мир, Сојузот

повеќе...

Започна првото коло од втората сезона на „Училишните игри без граници“ 2017

На 11ти февруари започна првото коло од втората сезона на „Училишните игри без граници“ во организација на Извидничкиот одред Пионер

повеќе...

Претседателот на СДСМ, Заев му посака успех на атлетичарот Ристе Пандев на Олимпијадата во Бразил

Успешен настап на Олимписките игри во Рио де Жанеиро, денеска, градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев му посака на атлетичарот

повеќе...

Шеста републичка пензионерска ревија на песни, музика и игри

Во чест на 70-годишниот јубилеј на пензионерското организирање во Македонија, денеска во Домот на АРМ се одржа Републичка пензионерска ревија

повеќе...

Започнуваат училишните игри без граници за учениците од охридските основни училишта

Од утре започнуваат едукативно забавните училишни игри без граници наменети за учениците од основните училишта од Охрид, во организација на Извидничкиот

повеќе...