Започна првото коло од втората сезона на „Училишните игри без граници“ 2017

На 11ти февруари започна првото коло од втората сезона на „Училишните игри без граници“ во организација на Извидничкиот одред Пионер

повеќе...

ИО „Пионер“ од Охрид дел од Тренинг семинар за преживување и спасување во природа

Осумнаесет учесници од девет Балканските држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Албанија, Словенија и Турција) беа

повеќе...

Одржан третиот по ред извидничко-младински забавен камп „Camping Fun – Ohrid 2016“

Од 16ти до 19ти јуни, во организација на Извидничкиот одред „Пионер“ од Охрид, на просторот од Извидничкиот центар Охрид, се

повеќе...

Завршија овогодинешните училишни игри без граници

Денес се одиграа финалните натпревари од Училишните игри без граници – Охрид 2015/2016. Во прекрасен амбиент во училишната спортска сала од ОУ

повеќе...

Заврши проектот „Птиците и човекот“ кој се реализира во основните училишта во Охрид и Дебрца

Денес, по повод Светскиот ден на птиците преселници, симболично заврши проектот „Птиците и човекот” кој што со поддршка на Македонското еколошко

повеќе...

ИО „Пионер“ од Охрид дел од програмата „Зајакнување на младинското учество“

Сојузот на Извидници на Македонија имплементира програма „Зајакнување на младинското учество“ овозможена со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата за

повеќе...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ИО „Пионер“ Охрид и ИК „Јавор“ од Хрватска

Во периодот од 27ми до 30 април, во Охрид беше остварена работна средба помеѓу раководствата на Извидничкиот одред „Пионер” од Охрид

повеќе...