ФФМ ќе инкасира вкупно 2450 евра од неколку клубови поради слаба организација на натпревари

Дисциплинската комисија на ФФМ, постапувајки по пријавите од Комисија за натпреварување на ФФМ на ден 13.04.2017 ги донесе следните одлуки:

повеќе...

Владата ги утврди и достави до Собранието законите за намалување на казните за фирмите

Владата на вчерашната седница усвоила 78 материјални закони со кои се заокружува целосното функционирање на системот за намалување на казните.

повеќе...

Контроли и во угостителски објекти во Охрид и Кичево – изречени глоби во пет локали

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера, по

повеќе...

Заеднички контроли – МВР, УЈП, Државен Пазарен инспекторат

Во рамките на редовните инспекциски контроли на МВР, УЈП и Државниот пазарен инспекторат, во изминатите три дена УЈП спроведе даночни

повеќе...