АХВ ќе го одбележи 28 септември – Светски ден на борба против беснило

Агенцијата за храна и ветеринарство и оваа година се вклучува во кампањата на Светската организација за здравствена заштита на животните

повеќе...

Општините од Југозападниот регион со заедничко решение за проблемот со кучињата скитници

Градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески во  Струга присуствуваше на координативниот состанок што го организира Центарот за развој на југозападниот плански

повеќе...

Објава бр.1/2016 за продажба на движни ствари- војнички кучиња по пат на електронско јавно наддавање

Согласно член 47, 48 и 49 од Законот за користење и располагање со стварите во државна сопственост и со стварите

повеќе...