Награда за градоначалникот Бакрачески на првиот полско – македонски конгрес на лекари

Градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески се обрати на меѓународниот конгрес на лекари, „Прогрес во хирургијата и онкологијата“ кој до четврти

повеќе...

Започна со работа ПЗУ „Никодам-Медика“ Велгошти

Започна со работа ПЗУ „НИКОДАМ-МЕДИКА“, лоцирана на ул. „Илинденска“ бр.96, во село Велгошти Охрид. Амбулантата по општа медицина работи со

повеќе...

Зголемување на капитацијата за матични лекари

Примарната здравствена заштита е првиот контакт на пациентот со здравствениот систем и има посебно значење како „капија“, за целокупното лекување

повеќе...

Олеснување на казнената политика – нови поволности во работењето на матичните лекари и стоматолозите

Целта на релаксирање на казнената политика и воведување на опомената како прва мерка е од особена важност за зајакнување на

повеќе...

Олеснување кај матичните лекари – побрза реализација на превенцијата Размена на податоци за резултати од лаборатории ЛУ 1 по електронски пат

Воведување на превенција за кардиолошки, нефролошки болести и дијабетес кај матичните лекари е со цел да се придонесе кон намалување

повеќе...

Лекарите – специјалисти ќе добијат покачување на платата за 25 отсто

Министерот за здравство, Никола Тодоров, најави дека до февруари идната година ќе бидат зголемени платите на лекарите -специјалисти вработени во

повеќе...