Општинскиот совет за безбедност со апел за одговорно учество во сообраќајот

Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата упатува апел до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и

повеќе...

„Безбедно на мотор“ – заедничка патрола од полициски службеници и моторциклисти

Во рамките на превентивната кампања „Безбедно на мотор“, вчера Секторот за внатрешни работи Охрид реализира заедничка патрола составена од полициски

повеќе...

СВР Охрид: Задолжително носење заштитен шлем-кацига при управување на моторцикл

Огромна поддршка од охридските клубови на моторциклисти доби Секторот за внатрешни работи Охрид во доследната примена на законската одредба за

повеќе...

Заштитниот шлем го намалува ризикот од смрт за 40, а ризикот од повреди за 70 %

„Мотоциклистите според нашите, но и според сите релевантни европски и свестски статистики и анализи спаѓаат во групата на позагрозени учесници

повеќе...

Во Охрид утре ќе се одржи ревијално возење моторцикли

По повод воспитно-едукативната акција „Недела за безбедност на моторциклистите во Република Македонија“ утре напладне во Охрид ќе се одржи ревијално

повеќе...