Две први места на Меѓународен литературен конкурс за учениците од ОУТУ „Ванчо Питошески“

На 8-от Меѓународен фестивал за поезија и проза „Јанош Сивери“ во Нови Сад, ученичките во трета година Дајана Сиљаноска и

повеќе...

Голем успех на учениците од ОУ„Григор Прличев“ на Државниот натпревар по Природни науки

Учениците од одделенска настава од V и IV одд. од ОУ„Григор Прличев“ Охрид на Државниот натпревар по Природни науки кои

повеќе...

Доделени наградите за „Најдобар млад програмер“

Агенцијата за млади и спорт во соработка со ФИНКИ и Здружениетo на информатичари на Македонија трета година по ред го

повеќе...

Голем успех на учениците од Охридската гимназија на Државните натпревари

Учениците од Охридската гимназија на државните натпревари кои се одржаа изминатите два викенди остврија голем успех. На државниот натпревар по

повеќе...

Ученик од ОУ „Григор Прличев“ меѓу најуспешните на Државниот натпревар по информатика

И оваа учебна година ученикот Христијан Дончески VII одделение од ОУ „Григор Прличев“ повторно меѓу најуспешните. На XI-тиот државниот натпревар

повеќе...