Земјотресите предизвикаа оштетувања во манастирот Св. Петка во Велгошти

Како последица од силните земјотреси кои го зафатија охридскиот регион појавени се оштетувања на ѕидовите од фреските во манастирот Света Петка во

повеќе...

Заев на ЦО на СДСМ: Ги комплетиравме новите партиски органи, уште попосветено да работиме за граѓанските и државните интереси

Централниот одбор на СДСМ, вечерва ги комплетираше органите на партијата, што не се избираат на Конгрес. Едногласно, Централниот одбор на

повеќе...

Црковниот одбор од Велгошти ќе покрие половина од сумата на деветтоодделенците

Во октомври учениците од ОУ „Живко Чинго” – Велгошти ќе заминат на тридневна ескурзија низ Македонија. Оваа година Црковниот одбор

повеќе...