„Света Софија“ блесна со убавината на проектот „На светов убавина“ на Горан Трајковски

Затворањето на 56то издание на Охридско лето се случи како алхемиски проект на Горан Трајковски насловен како “ На светов

повеќе...

Промоција на ЦД со изворни песни во издание на „Смитсониан“

Во Скопје денеска беше промовирано аудиоизданието „Играј до последен здив“ кое содржи 17 традиционални македонски изворни песни објавени од издавачката

повеќе...

Заврши втората музичка работилница во Спомен – домот Тоше Проески

Учесниците на работилницата која годинава се одвиваше под менторство на најпознатиот македонски хармоникаш маестро Горан Алачки, во едукативни сесии ги

повеќе...

Шеста републичка пензионерска ревија на песни, музика и игри

Во чест на 70-годишниот јубилеј на пензионерското организирање во Македонија, денеска во Домот на АРМ се одржа Републичка пензионерска ревија

повеќе...