Писмо: Ден на рибари во Охрид без рибари и охридска риба

Како претседател на Здружение на рекреативни риболовци „Св. Апостол Петар“ од Охрид должен сум да реагирам на Одлуката на организаторите

повеќе...

Додевски: Извидници ќе ја спасуваат ДЗС (Дирекција за Заштита и Спасување)

Деновиве во охридските портали, имавме прилика да прочитаме дека: “Осумнаесет учесници од девет балкански држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија,

повеќе...

Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Унгарија, на Италијанската Република и на Соединетите Мексикански Држави во Р. Македонија

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Унгарија, на Италијанската Република

повеќе...

Охрид SOS: Примитивизам и беззаконие дивеат низ НП Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за активно управување од

повеќе...

Новоименуваните амбасадори на Судан, Виетнам и Индонезија ги предадоа акредитивните писма

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Република Судан, на Социјалистичка

повеќе...

Предавање на акредитивни писма од страна на новоименуваните амбасадори на Куба, Венецуела и Лаос

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Република Куба, на Боливарска

повеќе...

Претседателот Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Кралството Малезија

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во Вила Билјана во Охрид ги прими акредитивните писма од Н.Е. Мохамед

повеќе...

Колумна: Загарантирано пратеничко место за Египќаните или бојкот на изборите – Време е, доста беше!

Драги мои, ако го имаме во предвид ноторниот факт, дека во Р.Македонија има околу 30.000 Египќани, како докажано лојален, автохтон,

повеќе...

Колумна: Д-р Никола Бакрачески останува приоритетна надеж за напредокот на Египќаните

Драги мои, децениската „сизифивска“ борба за неповратно позиционирање на припадниците на етничкиот кампус на Египќаните, како автохтон и автентичен етникум

повеќе...