Дечињата од градинката „Лихнида“ во посета на езерската полиција

Педесетина деца од детската градинка „Лихнида“ денеска ја посетија полициската станица за граничен надзор – Охридско езеро. Со активностите на

повеќе...

Третоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ во посета на Жито Леб

Во рамки на наставната програма по предметот Природни науки учениците од трето одделение од ОУ „Григор Прличев“ Охрид денес беа во

повеќе...

Наставници од стручно училиште од Истанбул во посета на ОЕМУЦ „Св.Наум Охридски“

Наставници од средното стручно училиште од Бајрампаша, Истанбул предводени од директорот Deniz Mutlu Güler беа во тридневна посета на ОЕМУЦ

повеќе...

Учениците од ОУ „Св.Климент Охридски“ во посета на филмската академија

Учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“, заедно со своите наставници, Никица Мишева и Димитрие Ристески, беа во посета на Институтот

повеќе...

Ученици и професори од Белгија во посета на ОУТУ „Ванчо Питошески“

Во рамките на соработката со туристичката агенција „Ohrid Holidays“ во двонеделна посета на ОУТУ „Ванчо Питошески“ беа професори и ученици

повеќе...

Првачиња од ОУ „Христо Узунов“ го посетија аеродромот „Св.Апостол Павле“

Учениците од I одделение од ОУ „Христо Узунов“, заедно со нивните учителки Лидија Цветковиќ и Наташа Групчева Пупиноска, вчера беа

повеќе...

Децата од градинката „Јасна Ристеска“ се запознаа со работата на Езерска полиција

Седумдесетина деца од предшколска возраст од детските градинки „Развигорче“, од централната во Охрид и подрачната градинка во Лескоец, денес имаа

повеќе...

Потенцијални инвеститори од Турција на средба со градоначалникот Бакрачески

Претставници на познатата компанија „Fish and chips“, од Турција предводена од директорот Левент Ерсој на денешната средба со Градоначалникот на

повеќе...