ВМРО-НП бара новата Влада да донесе одлука за раздружување на МЈП Проаква

ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „ВМРО – Народна партија од Охрид бара од новата

повеќе...

СДСМ: Проаква остана без струја, а охриѓани и стружани во 21 век без вода за пиење

ОО на СДСМ Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Денеска охриѓани и стружани го доживеаа најголемиот апсурд и

повеќе...

Прекин на водоснабдувањето на ул. „Прилепска“ поради дефект на водоводна цевка

Од МЈП „Проаква“ РЕ „Водовод“ Охрид информираат дека денес во утринските часови настанал дефект на главна водоводна цефка ф125 мм. на

повеќе...

Прекин во водоснабдувањето на потегот од нас.Св.Стефан до хотел Гранит

Од МЈП „Проаква“ РЕ „Водовод“ Охрид информираат дека денес, поради интервенција на водоводна линија ќе има прекин во водоснабдувањето на

повеќе...

Воведено електронско плаќање на сметките од ЈП „Водовод“ Охрид

Од денес граѓаните на Охрид ќе можат електронски да ги плаќаат сметките од ЈП „Водовод“ Охрид. Ова електронско плаќање не е само плаќање, туку

повеќе...

Прекин во водоснабдувањето на „Андон Дуков“, „Гоце Делчев“ и во стариот дел на градот

Од МЈП „Проаква“ РЕ „Вододод“ Охрид, информираат дека денес поради интервенција на водоводна линија односно поради реконструкција на водоводната линија

повеќе...

Изведба на водоводна линија за системот за наводнување на пешачката патека Студенчишта

МЈП „Проаква“ РЕ „Водовод“ – Охрид отпочна со припреми за изведба на водоводна линија за системот за наводнување на пешачката

повеќе...