Македонија-Албанија: Воените генерали не чекаат како НАТО сојузници

Во Елбасан, во присуство на првите луѓе на сојузите на албанските воени старешини – ветерани и на македонскиот Сојуз на

повеќе...

„Обврска сега! За денот потоа!“ потпишани барањата од граѓанскиот сектор од општина Охрид

Во рамките на проектот „Денот потоа: Локални избори“, Фондацијата Фридрих Еберт-канцеларија Скопје во соработка со прогресивни граѓански организации и претставници

повеќе...

Македонија и Русија продолжуваат со интензивна и успешна културна соработка

Во срдечна и пријателска атмосфера, министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски го прими амбасадорот на Руската Федерација во

повеќе...

МОК и МКФ со преноси од натпреварите во организација на МКФ

Претседателот на Македонската кошаркарска федерација, Петар Наумоски, постигна договор со претседателот на Македонскиот Олимписки комитет (МОК) Васил Тупурковски за вршење

повеќе...

Националните галерии на Македонија и на Албанија потпишаа Меморандум за соработка

Државниот секретар во Министерството за култура Бехиџудин Шехаби, на покана од албанскиот заменик-министер за култура Зев Чуни, деновиве престојуваше во

повеќе...

Продлабочување на соработката со асоцијацијта на македонците во Пирот

Заменик градоначалникот на општина Охрид, Ангел Јанев, денеска прими делегација од Националниот Совет на Македонската национална заедница во Пирот, Република Србија. Целта

повеќе...

Потпишан договор за соработка помеѓу Универзитетите „Џиаотонг“ и „Св. Апостол Павле“

Воспоставена е соработка помеѓу Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ и кинескиот Универзитет „Џиаотонг“. Денес, ректорот на

повеќе...

Потпишан Протокол за соработка меѓу УКИМ и Универзитетот во Тирана

Делегација предводена од министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим Адеми, е во дводневна официјалната посетата на Република

повеќе...

Меморандум за соработка со Стопанската комора на Северозападна Македонија

Царинската Управа на Република Македонија и Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија на 17 февруари 2016 година, потпишаа Меморандум за соработка

повеќе...