Нови шест специјалистички ординации склучија договор со ФЗОМ

Фондот за здравствено осигурување на Македонија склучи договори со шест нови специјалисти во четири градови во државата кои станаа дел

повеќе...

Директорите на ФЗО во посета на Бугарија за размена на искуства и унапредување на соработката помеѓу фондовите на Македонија и Бугарија

Денес во еднодневна работна посета на Република Бугарија се д-р Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани, директори на Фондот за здравствено

повеќе...

Зголемено користењето на електронските услуги

Во рамки на унапредување и олеснување на комуникацијата помеѓу Фондот за здравствено осигурување и осигурениците, фирмите и здравствените работници, овозможивме

повеќе...

Право на итна и неопходна здравствена заштита на осигурените лица на ФЗОМ во странство

Фондот за здравствено осигурување на Македонија ги известува сите осигурени лица дека за време на годишниот одмор можат да го

повеќе...

ФЗОМ: Зголемено користењето на електронските услуги

Во рамки на унапредување и олеснување на комуникацијата помеѓу Фондот за здравствено осигурување и осигурениците, фирмите и здравствените работници, ФЗОМ

повеќе...

ФЗОМ: Во првиот квартал прегледани над 40.000 осигуреници

Со воведување на превентивните цели во примарната здравствена заштита, за дејноста општа медицина, од ФЗОМ овозможуваат рационализирање и правилно искористување

повеќе...