НВО Коалицијата на Египќаните и Тамаро маркетите со хуманитарна акција за најранливите категории на граѓани

На денот на прославата на Св.Кирил и Методиј – 24ти мај, НВО Коалицијата на Египќаните спроведе хуманитарна акција за најранливите

повеќе...

Во Охрид ќе се одржи хуманитарен концерт „Во потрага по изгубените насмевки”

Во понеделник, со почеток во 20:00 часот во Центарот за култуа „Григор Прличев“ Охрид, ќе се одржи хуманитарен концерт „Во

повеќе...

ОУТУ„Ванчо Питошески” дел од хуманитарната кампања „Едно капаче-една надеж”

ОУТУ„Ванчо Питошески”-Охрид се вклучува во хуманитарно- еколошката акција за собирање пластични капачиња „Едно капаче-една надеж”, започната од Македонската медицинска студентска асоцијација-ММСА.

повеќе...

Хуманитарна акција на основците од „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ повторно ја покажаа својата хуманост на дело. Обединети под мотото „Од децата за децата“, несебично

повеќе...

Во Охрид ќе се одржи ревијален ватерполо натпревар со хуманитарен карактер

Клубот за спортови на вода Охридски бранови 2008 Охрид, во соработка со ЈП „Билјанини извори“ и Црвен крст Охрид организираат ревијален

повеќе...