Креативните рачиња од основците од „Григор Прличев“ ја внесоа есента во својата училница

Вредните ученици од V1 одделение заедно со учителката Ана Христовска, на часовите по ликовно образование и творештво ја внесоа есента

повеќе...

Учениците од ОУ „Христо Узунов“ дел од кампањата „Од децата – за децата“

Учениците од Основното Училиште „Христо Узунов“ ја покажаа својата хуманост. Под мотото „ОД ДЕЦАТА -ЗА ДЕЦАТА“ во соработка со Црвен

повеќе...

ОУ „Григор Прличев“ се вклучи во кампањата „Од децата – за децата“

Под мотото „ОД ДЕЦАТА – ЗА ДЕЦАТА“ во соработка со Црвен крст Охрид училиштето „Григор Прличев“ се вклучи во кампањата

повеќе...

Свечено одбележан патрониот празник на ОУТУ „Ванчо Питошески“

Денес OУТУ „Ванчо Питошески“ Охрид, свечено го одбележа 18ти октомври, Патрониот празник на училиштето. Претставници од училиштето оддадоа почит кон

повеќе...

Среќен ден за првачињата во ПОУ „Св.Наум Охридски“ во Елшани

Денес во подрачното училиште „Св.Наум Охридски“ во с.Елшани, беше особено значаен и интересен ден за најмалите ученици – првачињата. Имено

повеќе...

Кристијан Клечкароски од ОУ „Григор Прличев“ освои прво место на Регионалниот натпревар по природни науки

На 08.04.2017 година се одржа Регионалниот натпревар по природни науки. Ученикот Кристијан Клечкароски IV 2 одделение од ОУ „Григор Прличев“ Охрид го освои

повеќе...

Успех на основци од „Григор Прличев“ на Регионалниот натпревар по физика

На 08.04.2017 година се одржа Регионалниот натпревар по физика. Учениците од ОУ „Григор Прличев “ ги постигнаа следните резултати: Ана Димоска I награда

повеќе...

Прво и четврто место за основци од „Григор Прличев“ на Државниот натпревар по германски јазик

На Државниот натпревар по германски јазик кој се одржа на 10.03.2017 год. во Гете институтот во Скопје ученичката Сара Ристова

повеќе...