Доделени плакети по повод 40 години од постоењето на Атлетски Клуб „Охрид“

По повод 40 години од постоењето на Атлетски Клуб „Охрид“, на свеченоста што се одржа денес, плакети им беа доделени

повеќе...

50 години автокефалност на МПЦ–ОА и 50 години од формирањето на Дебарско–кичевската епархија

Македонска православна црква Охридска архиепископија Дебарско–кичевската епархија Охрид, со особена чест ги известува своите православни верници дека на 17 септември

повеќе...

25 години од постоењето на детската амбасада Меѓаши – 25 години поправеден свет за децата

Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ е најстара граѓанска организација во Република Македонија за заштита на правата на детето, основана

повеќе...

НБРМ одбележува 25 години од монетарното осамостојување на Македонија

Денес се одбележува јубилејот 25 години од монетарното осамостојување на Република Македонија. Со донесувањето на основните закони на 26 април

повеќе...

Одбележан 20 јуни – Денот на формирање на ЗП Охрид и Дебрца и јубилејот 70 -години од СЗПМ

ЗП Охрид и Дебрца со пригодна свеченост го одбележа 20 јуни-Денот на формирање на здружението и јубилејот 70 -години од

повеќе...

Центарот за развој на животни вештини Бреинобреин – Црвен крст Охрид одбележа 5 години од своето постоење

Охридските генијалчиња од Центарот за развој на животни вештини Бреинобреин-Црвен крст Охрид заедно со своите родители и инструкторите-тренери, денес, во

повеќе...

Вевчани слави патронат на ОУ „Страшо Пинџур“ и 180 години образование

Денес Вевчани и неговото училиште слават два празници, патронат и 180 години образование во Вевчани. Основното училиште „Страшо Пинџур“ од

повеќе...