ОЕМУЦ „Св.Наум Охридски“ учествуваше на 5. Меѓународен натпревар „Балкан Јуниор“ во Тешањ, БиХ

ОЕМУЦ „Св.Наум Охридски“ учествуваше на 5. Меѓународен натпревар „Балкан Јуниор“, кој оваа година се одржа во Средната Мешовита Школа во

повеќе...

Нарконон Балкан – Центар за рехабилитација од зависности

Нарконон Балкан претставува Центар за рехабилитација од зависности (дроги, алкохол), кој се наоѓа во с.Конопиште – Кавадарци, а успешно работи

повеќе...

Охрид домаќин на меѓународна конференција за демографијата на Балканот „Населението на Балканот на прагот на 21-от век“

Од 21-ви до 24-ти октомври, во хотелот „Метропол“ во Охрид, Република Македонија ќе се одржи Петтата меѓународна конференција за демографијата

повеќе...

Во Охрид се одржува 9-та Јуниорска балканска информатичка олимпијада

Во Охрид се одржува 9-тата Јуниорска балканска информатичка олимпијада. Натпреварите започнаа на 14 септември и ќе траат до 19 септември.

повеќе...

КУД „Дримкол“ од Вевчани секогаш оригинални на Балкански фестивал

Синоќа на сцената на Долни Сарај, фолклорниот ансамбал при КУД „Дримкол“ од Вевчани ја воодушеви публиката со својот сценски настап

повеќе...

На 6-ти јули започнува 54-то издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри 2015

Oвогодинешното издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри, во организација на Националната установа Центар за култура „Григор Прличев”

повеќе...