Во Охрид презентирани брошурите за опасностите во храната

Организацијата на потрошувачи на Македонија заедно со Организацијата на потрошувачи Охрид и Агенцијата за храна и ветеринарство денес во Охрид

повеќе...

Во Охрид ќе се реализира собраќајно воспитна кампања „Децата-безбедни во сообраќајот“

Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Охрид, согласно програмата за работа за 2016 година, во соработка со Локалната

повеќе...

Јолевски: Македонија останува посветена на зачленувањето во НАТО

„Република Македонија останува посветена на својата цел да стане членка на НАТО што поскоро. Како Министерство за одбрана продолжуваме со

повеќе...

Едукативно – превентивна акција „Вози одговорно – животот е во твои раце“

Во рамките на работата и реализацијата на предвидените програмски активности во годишната програма, Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на

повеќе...

Во Охрид ќе се одржи едукативна трибина за алтернативните форми на мобилност

Во Охрид ќе се одржи едукативна трибина за алтернативните форми на мобилност. На трибината ќе се дискутира за тоа како зголеменото

повеќе...