Третоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ на екскурзија во Битола

Учениците од трето одделение од Основното Училиште „Григор Прличев“ Охрид, денес реализираа еднодневна екскурзија во Битола. Тие заедно со своите наставнички

повеќе...

Отворен 37. Интернационален фестивал „Браќа Манаки“

Под мотото „Почувствувај ја светлината, почувствувај ја Битола“ и со перформанс што го подготви режисерот Мартин Кочовски во кој настапија

повеќе...

Меѓународната организација за заштита на животните бара затворање на битолската зоолошка градина

Меѓународната организација за заштита на животните (ОИПА) и организацијата „Анималиа“ од Охрид упатија апел до македонската влада во кој бараат да се

повеќе...

Министерот Чавков присуствуваше на манифестацијата „Летен хепенинг 2016“ во преспанскиот регион

Денес на плажата „Конект“ на Преспанското Езеро министерот за внатрешни работи м-р Митко Чавков присуствуваше на манифестацијата „Летен хепенинг 2016“

повеќе...

Канческа Милевска: „Битола Шекспир фестивал“ е нов македонски бренд

Интернационалниот „Битола Шекспир фестивал“ е резултат на нашите заеднички заложби, Република Македонија да ја претставиме пред светот, но и светот

повеќе...