Непознати лица се претставуваат како членови на Црвен крст и советуваат станари да ги напуштат домовите

Поради забележена појава на лица во станбени делови во Охрид, кои лажно се претставуваат како вработени/членови на Црвен крст и

повеќе...

Показна вежба за извлекување давеници, укажување прва помош и реанимација

Со показна вежба на извлекување давеници, укажување прва помош и реанимација денес на старото градско пристаниште во Охрид, Црвен крст

повеќе...

Прво место за учениците од ОУ „Христо Узунов“ на Општинскиот натпревар по прва помош

Под мотото „Биди херој, укажи прва помош“ во организација на Црвениот крст Охрид, учениците од ОУ„ Христо Узунов“ го освоија

повеќе...