Кривична за управител во струшки хотел поради неиздавање фактури и фискални сметки

Поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „фалсификување или уништување деловни книги“ и „даночно затајување“, полициската станица од

повеќе...

Груевски: Македонија е лидер во светот по најниска даночна стапка

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски потенцираше дека поддршката за компаниите дава резултати. „Силниот економски раст е директно поврзан и со

повеќе...

Самооданочување и електронско поднесување на биланси за трговците поединци и самостојните вршители на дејност

Со измените во Законот за персоналниот данок на доход и Законот за даночна постапка („Службен весник на РМ“, бр. 187/13),

повеќе...