Тилевски најави рехабилитација и надградба на колекторски систем, марина, уредување плажи

Уредувањето на просторот и негово планирање во дослух со граѓаните креира пософистициран лик на Општината и овозможува нејзино правилно просторно

повеќе...

Трајкоски: Го бараме вашиот глас бидејќи тој е двигател за понатамошна работа во општина Дебрца

Низ сиот изборен циклус се обидовме до Вас да ја доближиме и презентираме програмата на ВМРО-ДПМНЕ за локалниве избори. Во

повеќе...

Тилевски: Постојано работиме на подобрување на инфраструктурните решенија и на збогатување на содржините во Охрид

Охрид се издвојува како туристички центар не само во рамките на Републиката, туку и во светски рамки. Со големата промоција

повеќе...

Стефаноска: Дали Стојаноски планира да брка дел од вработените од работа за да ослободи место и да прими нови?

Во просториите на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, денес се одржа прес-конференција, на која говореше кандидатката за советник Снежана Стефаноска. „СДС

повеќе...

Тилевски најави комплетна инфраструктура во индустриска зона „Мауцкер“ и решавање на проблемот со бездомни животни

Квалитетно изработена урбанистичко-планска документација овозможува заштита и унапредување на животната средина, а пак уредувањето на просторот и неговото планирање во

повеќе...

ОК ВМРО-ДПМНЕ Охрид со честитка по повод 11 Октомври-Ден на народното востание

По повод 11 Октомври-Денот на народното востание на Македонија, ОК ВМРО-ДПМНЕ Охрид испрати честитка, во која стои: „Денеска е 11 Октомври ,

повеќе...

Шикоски: Ако СДС ја согледа реалноста за долгот и призна дека беше 50 милиони евра, дали ќе побара некој за тој долг да одговара?

Во просториите на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, денес се одржа прес-конференција, на која говореше кандидатот за советник Дејан Шикоски. „Времето

повеќе...

Тилевски: Првичната цел е помош на охриѓани за подобрување на својата социјална и економска положба

Подобар стандард на луѓето, дополнителни нови работни места и приход, подобрување на квалитетот на животот на населението е приоритетот на

повеќе...

Трајкоски: Нашето ново мото секогаш работа е всушност наша досегашна пракса

Низ изминативе четири години јас како Градоначалник на Општина Дебрца успеав да го одржам дадениот збор. Она што го ветив

повеќе...

Смилески: Колкави хонорари има земено Ногачески за проекти и дали воопшто тие проекти се реализирани?

Кандидатот за советник од ВМРО-ДПМНЕ Дебрца, Јован Смилески денес одржа прес-конференција, на која истакна: „Очигледен е фактот дека на само четири

повеќе...