СДСМ Дебрца: Еколошка бомба во Белчишта – фекалните води се испуштаат во Матицата Сини Вирој

ОО на СДСМ Дебрца испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Градоначалникот на општина Дебрца, Игор Трајкоски за време на

повеќе...

Наумоски: Животниот простор на човекот на планетата Земја се повеќе се стеснува, се загрозува и загадува

„Планетата Земја е нашиот секојдневен дом независно дали ние се раѓаме, растеме, образоваме, работиме, се рекреираме или одмараме.“- вели во своето обраќање

повеќе...

Одбележан Денот на пролетта и екологијата во ОУ „Григор Прличев“

По повод Денот на пролетта – Денот на екологијата, учениците од основното училиште „Григор Прличев“ активно се вклучија во одбележувањето

повеќе...

Средношколците од „Ванчо Питошески“ ги одбележаа Денот на екологијата и Светскиот ден на поезијата

По повод 21 март – Денот на еколошка акција на младите на РМ, како и Светскиот ден на поезијата, ОУТУ

повеќе...