Учесниците на 46-то издание на „Златно славејче“ на прием кај претседателот Иванов

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, заедно со сопругата г-ѓа Маја Иванова, денеска ги примија учесниците на 46-то издание

повеќе...

Дванаесетти фестивал на новиот германски филм во Центарот за култура – Охрид

Во организаиција на Амбасадата на Сојузна Република Германија, ПроКредит Банка и Центарот за култура „Григор Прличев” – Охрид, вечерва свечено ќе

повеќе...

Одржан Интернационален фолклорен фестивал „Спој на Традиционални и Модерни Игри“

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ – Охрид, на 9ти септември, во организација на ИФФОМ (Интернационални Фолклорни Фестивали, Охрид –

повеќе...

Отворен 37. Интернационален фестивал „Браќа Манаки“

Под мотото „Почувствувај ја светлината, почувствувај ја Битола“ и со перформанс што го подготви режисерот Мартин Кочовски во кој настапија

повеќе...