Продолжениот празничен викенд го исполни излетничкото место Корита

Топлото време и продолжениот празничен викенд за Рамазан Бајрам го наполнија градот Охрид со гости. Речиси полни плажи, гужва во чаршијата,

повеќе...

Завршен настан во рамки на проектот „Заштита на природата во НП Галичица: бајка или реалност“

Завршниот настан во рамки на проектот „Заштита на природата во НП Галичица: бајка или реалност“ финансиски поддржан преку ИПА2 Механизмот

повеќе...

Завршен настан во рамки на проектот „Заштита на природата во НП Галичица: бајка или реалност“

Здружението за заштита на животните и животната средина „ЕДЕН“ организира завршен настан во рамки на проектот „Заштита на природата во

повеќе...

Непознати лица краделе дрва со моторна пила и два коњи во близина на изворот Свети Наум

Вчера околу 17:00 часот, во близина на изворот Свети Наум кај м.в. „Војтино“, од страна на полициски службеници од ПС

повеќе...

Охрид SOS: Примитивизам и беззаконие дивеат низ НП Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за активно управување од

повеќе...