Партерно се уредува „Светијонската куќа“ во Велгошти

Деновиве ЈП „Градски гробишта“ започна со работни активности за партерно уредување на „Светијонската куќа“ во Велгошти. Површината што се уредува

повеќе...

Успешна година на Општинскиот совет за безбеднoст во сообраќајот на Охрид

Општинскиот Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на град Охрид имаше исклучително успешна година. Во текот на минатата година

повеќе...

Активности на ЈП „Охридски Комуналец“ по повод Денот на ослободувањето на Охрид

По повод претстојниот празник, 7ми Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид, екипите на ЈП „Охридски Комуналец” беа вонредно ангажирани на

повеќе...