Дечињата од градинките „Лихнида и „Развигорче“ во посета на ОУ „Христо Узунов“

Поголемата група на деца од градинките „Лихнида“ и „Развигорче“, кои идната година ќе бидат првачиња, денес беа во посета на ОУ

повеќе...

Дечињата од градинката „Лихнида“ во посета на езерската полиција

Педесетина деца од детската градинка „Лихнида“ денеска ја посетија полициската станица за граничен надзор – Охридско езеро. Со активностите на

повеќе...

Забава за најмладите охриѓанчиња на градскиот плоштад по повод Денот на шегата

По повод 1ви април Денот на шегата, Детската градинка „Јасна Ристеска“ од Охрид денес организираше забава на градскиот плоштад. Манифестацијата

повеќе...

Најмладите од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ ја дочекаа пролетта

Традиционално на градскиот плоштад во Охрид се организираше детска забава по повод доаѓањето на пролетта. На манифестацијата учествуваа дечиња од

повеќе...

Детската градинка „Јасна Ристеска“ го одбележа патрониот празник

Со пригодна свеченост, синоќа во Спортската сала „Билјанини извори“, ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ го одбележа патрониот празник 7 Ноември. На свеченоста

повеќе...

Најмладите од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ ќе го одбележат патрониот празник

Најмладите од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“, на 7ми ноември (понеделник) со свеченост ќе го одбележат патрониот празник на установата. Свечената приредба

повеќе...

Општина Охрид и оваа година дел од програмата за„Општинска корисна работа“

Општина Охрид, преку Секторот за ТЛЕР четврта година во континуитет агажира невработни лица преку програмата „Општинско- корисна работа“ која е

повеќе...

Несовесни граѓани го уништуваат имотот на детската градинка „Јасна Ристеска“

Од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ ги информираат граѓаните, кои бесправно влегуваат, се задржуваат и ги користат дворните површини од објектите на

повеќе...