Завршна информација за состојбата на грипот во земјава

Во текот на 20-тата недела од 2014 година (од 12.05.2014 – 18.05.2014 година), во Република Македонија пријавени се 32 лица

повеќе...

Вкупниот број на заболени од грип во републиката во сезоната 2013/2014 изнесува 29.042

Во текот на 19-тата недела од 2014 година (од 05.05.2014 – 11.05.2014 година), во Република Македонија пријавени се 29 лица

повеќе...

Во сезоната 2013/2014, заклучно со 18-тата недела/2014, вкупниот број на заболени од грип во републиката изнесува 29.013

Во текот на 18-тата недела од 2014 година (од 28.04.2014 – 04.05.2014 година), во Република Македонија пријавени се 67 новозаболени

повеќе...

Во сезоната 2013/2014 бројот на заболени од грип изнесува 28.853 лица

Во текот на 16-тата недела од 2014 година (од 14.04.2014 – 20.04.2014 година), во Република Македонија пријавени се 105 новозаболени

повеќе...